Egon živi zauvijek

Najmlađi nogometaši već više od tri desetljeća sudjeluju na memorijalu Egona Polića

Uspomena na Egona Polića ne blijedi, ime nezaboravnog igrača Pomorca ostaje trajno zapisano u nazivu turnira za najmlađi uzrast nogometaša. Od 1978. godine održava se memorijal njemu u čast, ove godine došao je do sog 37. izdanja, nove i nove generacije upoznaju se s djelom velikog igrača i čovjeka, kojeg je u 25. godini života, u cvijetu mladosti, otela okrutna bolest

Svi koji su imali sreću poznavati Egona i danas nose njegov lik u srcu, putem Memorijala njegovo ime ostat će upisano u vječnost.

Svake godine Memorijal Egona Polića iznova okuplja nogometnu mladost u Žuknici, nogometaši koji su tek nedavno napravili svoje prve sportske korake neprekidno već više od tri desetljeća kreću stazom slavnih prethodnika koji su svojedobno sudjelovali na turniru. Memorijal je ugostio u prošlosti velika nogometna imena, mnoge reprezentativce poput Alena Bokšića, Robera Prosinečkog, Slavena Bilića, Aljoše Asanovića. Ne sumnjamo da će u budućnosti biti poznatih igrača koji će se dičiti igranjem na Memorijalu.

Veličinu ovog turnira prepoznao je i Hrvatski nogometni savez, uvrstivši ga u svoj službeni kalendari. Memorijal Egona Polića najstariji je hrvatski turnir za najmlađe nogometaše, dužu turnirsku tradiciju ima jednino Kvarnerska rivijera, namijenjena starijem uzrastu

U prethodnim izdanjima Memorijala nastupilo je više od 30 klubova, a u Žuknici su posebno ponosni na suradnji s prijateljima iz Slovenije, Austrije i Italije. Na svim izadnjima uz domaćina Pomorca, nastupili su mladi nogometaši Rijeke, pobjednici na deset turnira. Rekorderi su s 2 trijumfa nade Hajduka. Memorijal je i s lokalnim i s međunarodnim predznakokm zadržao svoju osnovnu ulogu, zamišljenu nakon Egonovog preranog odlaska. Najvažnije je druženje nogometne mladosti na travnjaku Žuknice i očuvanje uspomene na nezaboravnog, svima dragog Egona.